Gå direkt till innehåll
Håkan Fermhede, läkare på Vårdcentralen i Kristinehamn välkomnar patienten Sabina Eriksson
Håkan Fermhede, läkare på Vårdcentralen i Kristinehamn välkomnar patienten Sabina Eriksson

Nyhet -

SVF-patienternas enkätsvar en värmländsk guldgruva

Genom ett aktivt arbete med PREM-data från SVF-uppföljningens patientenkäter har Region Värmland funnit ett bra sätt att komma framåt i sitt införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården. Här hittar de både peppande resultat och sådana som tydligt visar vad som kan och bör förbättras.

– Vi såg ganska snart att de så kallade PREM-enkäterna är en guldgruva i arbetet med SVF. 

Det säger Camilla Staaf, utvecklingsledare och cancersamordnare inom Region Värmland, om de patientenkäter som används i hela landet för att följa upp patienternas upplevelser av att utredas enligt standardiserat vårdförlopp (SVF).

– I enkätsvaren finns både resultat som vi stolt kan visa upp och vägledning om vad vi kan förbättra. Det är ofta svårt att få veta vad patienterna behöver, men enkätresultaten visar vad de är nöjda och missnöjda med inom områden som bemötande, delaktighet och tillgänglighet. Så detta är en viktig indikator för oss vårdgivare för att se om vi är på rätt väg och vad vi behöver jobba mer med.

Hon och hennes kollega Carolin Thorstensson bestämde sig därför för att jobba aktivt med att sprida deras resultat från PREM-statistiken, bland annat genom att berätta om dem på intranätet i Region Värmland.

Läs den sjunde och sista delen i RCCs artikelserie om uppföljning av SVF-införandet – SVF-patienternas enkätsvar en värmländsk guldgruva

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Jenny Patera

Jenny Patera

Presskontakt Kommunikationsstrateg RCC Syd 072-5882270
Ulrika Berg Roos

Ulrika Berg Roos

Presskontakt Nationell samordnare kommunikation +46 72-176 21 51

Relaterat innehåll