Gå direkt till innehåll
Tretton nya utbildningsfilmer för patientföreträdare inom RCC

Nyhet -

Tretton nya utbildningsfilmer för patientföreträdare inom RCC

Regionala cancercentrum och Sveriges Kommuner och Landsting har lanserat 13 utbildningsfilmer för patientföreträdare inom regionala cancercentrum.

Filmerna utgör del två av en nationellt sammanhållen patientföreträdarutbildning, som SKL och RCC genomfört på initiativ av patientorganisationer och med hjälp av ett extra stöd från staten. De presenterar grundläggande fakta inom flera områden och utgör en kuskapskälla att ösa ur även för andra än patientföreträdare inom cancervården.

Innehållet i filmerna spänner över områdena bröstcancer, cancerrehabilitering, Nationella cancerstrategin, E-hälsa, forskning, utveckling och utvärdering, hälso- och sjukvårdens organisation och styrning, kontaktsjuksköterska och Min vårdplan, kunskapsstyrning, palliativ vård, patientföreträdarrollen och uppdraget, patienträttigheter, prostatacancer och tidig upptäckt av cancer.

Filmerna är publicerade i RCC i samverkans nyetablerade kanal på Youtube men kommer även att bli tillgängliga via RCCs olika webbplatser.

 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jenny Patera

Jenny Patera

Presskontakt Kommunikationsstrateg RCC Syd 072-5882270
Ulrika Berg Roos

Ulrika Berg Roos

Presskontakt Nationell samordnare kommunikation +46 72-176 21 51